Je betaald voor het land arrangement. 1600 € voor de Manaslu tocht (incl vervoer terug naar Kathmandhu) 1900 Euro is het bedrag voor de gehele reis. Bij de prijs is inbegrepen het geweldige Kathmandu Guest House bij begin van de reis, de organisatie van de trektocht, met alle maaltijden en je trekking permit. Je bagage wordt gedragen, je hoeft alleen maar een day-pack mee te nemen. Tijdens het tweede deel van de reis, dragers en accommodatie inbegrepen, maar niet het eten.

Je kunt je vlucht zelf regelen, dat is fijn, omdat het je de maximale vrijheid geeft, om eerder weg te gaan, langer te blijven of een stop over te maken in Dubai, Delhi of waar dan ook. Maar natuurlijk help ik je er graag bij. Je bent ongeveer tussen de 750 € en de 1300 € kwijt voor een ticket.

Zoals ik ook zeg in het Istanbul gedeelte, ik organiseer deze reizen als nevenactiviteit en voor mijn eigen plezier. Aansluiting bij de ANVR kost erg veel geld en daarvoor organiseer ik te weinig reizen per jaar. Ik heb een goede naam, die ik niet te grabbel zal gooien door met je centjes aan de haal te gaan. Mocht je toch nog een beetje twijfel hebben dan kun je mij betalen bij aankomst in Kathmandu.

ONZE REIS VAN DAG TOT DAG

7 november Vertrek - 8 november Aankomst in Kathmandu

9-11 november

We verblijven drie volle dagen in Kathmandu. Ondanks dat Kathmandu de laatste jaren veel drukker is geworden, is het nog steeds een van de mooiste steden van het Verre Oosten. De prachtige architectuur, het bonte straatleven, en de vele tempels en kloosters maken een overweldigende indruk. Ondanks de rommel en de armoede voel ik hier altijd, meer dan in het sanitaire Europa, de polsslag van het leven.

Gedurende dit drie daagse verblijf heb je ook de gelegenheid om al je trekking spullen (jas, slaapzak, stokken, hoofdlampje, regenkleding, eventuele medicijnen) in te kopen voor werkelijk een fractie van de prijs die je bij een bergsport winkel in Nederland zou betalen. Schoen wel thuis kopen en inlopen.