Praktische informatie

Een groep bestaat meestal uit (echt) paren en individuele reizigers. Er zijn mensen bij van eind twintig maar ook van zeventig en ouder. Reizigers die boeken via een advertentie in de krant zijn meestal wat avontuurlijker ingesteld dan zij die uitsluitend boeken bij een grote reisorganisatie. Veel deelnemers zijn eigenlijk ook niet zulke groepsmensen maar vinden mijn reis juist leuk vanwege het ongedwongen karakter. Niet voortdurend in de bus, geen standaardverhalen, en veel wandelen over straat. Het eten is niet bij de prijs inbegrepen. dit heeft verschillende redenen. Ten eerste wordt bij veel halfpension reizen het eten geserveerd in het hotel. Hotel keukens zijn vaak middelmatig en het is bovendien natuurlijk veel leuker om ergens in de stad te eten dan in de kelder van het hotel een hap naar binnen te werken. Ten tweede is het natuurlijk ook niet leuk om altijd met iedereen aan tafel te zitten. U heeft nu de keuze.

Wij beginnen onze bezichtiging van Istanbul om 8.30. Voor de lunch bent u vrij. Onze wandelingen in de namiddag duren van 13.30 tot 18.00. Om 19.30 gaan we uit eten. Het is niet zo dat we uren achter elkaar doorlopen of dat het tempo hoog ligt. Maar Istanbul is op zeven heuvelen gebouwd en dat maakt het programma soms vermoeiend. Soms zijn er mensen die wat minder goed kunnen lopen. Die kunnen toch aan het grootste deel van het programma deel nemen. We kunnen namelijk altijd een taxi aanhouden en bovendien hoeft u natuurlijk niet aan alles mee te doen. Er zijn echter ook rustige dagen. Bijvoorbeeld wanneer we een dag op de Bosporus gaan varen. Indien u wilt kunt de reis verlengen tegen een meerprijs van 50 €. In het voorjaar en de herfst heeft Istanbul meestal een aangename tempratuur (20°C). De winter (midden november-maart) is geen goede periode omdat het dan koud en guur is.
Soms vragen mensen mij bent u bij de ANVR of de stichting garantiefonds reisgelden aangesloten ? Nee. Ik organiseer deze reizen als nevenactiviteit en voor mijn eigen plezier. Aansluiting bij de ANVR kost erg veel geld en daarvoor organiseer ik te weinig reizen per jaar. Ik organiseer deze reizen echter al 15 jaar (ik ben 41 jaar) en heb een goede naam, die ik niet te grabbel zal gooien door met u centjes naar het Casino te gaan. Ik kan altijd een referentielijst op sturen zodat u eens kunt horen wat voor vlees u in de kuip heeft. Mocht u het desalniettemin veiliger vinden om via een reisbureau te boeken dat wel bij de ANVR is aangesloten dan is er een alternatieve betalingsmogelijkheid te treffen. Vraag daar gerust naar. Ik ben overigens onder de naam "One World" ingeschreven bij de kamer van koophandel.

Inclusief:
Vlucht Amsterdam - Istanbul v.v. * Luchthavenbelasting * vervoer ter plaatse *goede stadskaart*diensten plaatselijke gidsen* priveboot voor Bosporus tocht.

Exclusief:
Visakosten (via https://www.evisa.gov.tr/en/) * lunch * diner * reis- en annnuleringsverzekering * fooien * entreegelden.

8 dagen/7 nachten
1095,- € vertrek 12 Okt 2014 (Zondag) t/m 19 Okt 2014 (Zondag)
1 persoonskamer toeslag is 150,- €
450,- € zonder vlucht en hotel (Zie onder)

Tevreden reizigers hebben er bij mij al vaker op aangedrongen om een tekst op mijn website te zetten, waarin ik duidelijk maak wat er nu zo bijzonder is aan mijn reis. Ik denk altijd, dat het een beetje voor zich spreekt, maar laat ik het nog maar eens recapituleren.

Ik kom al meer dan twintig jaar in Istanbul en dat merk je natuurlijk. Het programma heeft door de jaren heen wel een soort van perfectie bereikt, je ziet heel veel, zonder dat je het gevoel hebt onder tijdsdruk te staan. Veel van de mensen waar ik mee werk zijn vrienden geworden, ik ken de leukste restaurants en natuurlijk neem ik jullie mee naar de plekjes waar je met een regulier reisgezelschap niet naar toe gaat. Dat ik mijn hart aan Istanbul verpand heb is waar en dat is te merken. Wie er behoefte aan heeft kan een referentielijst van reizigers opvragen die eerder met mij op stap zijn geweest. Iedereen is dik tevreden. Sommige mensen gaan zelfs voor een tweede keer mee! Ik heb verschillende reisgidsen en artikelen over Istanbul geschreven en in 2010 is mijn eerste in het Engels geschreven boek uitgekomen: Byzantine Istanbul.

Op een bepaalde manier is ons programma ook luxe. We zijn met een relatief kleine groep (maximaal 21 personen) en voor de langere afstanden is altijd een klein busje. Met die bus kunnen we op plekken komen, waar een grote touringcar niet naar toe kan (zoals naar de Zwarte Zee aan het uiteinde aan van de Bosporus). Voor de Bosporus is er een privé-boot helemaal voor ons alleen, die vaart dichter langs de kust dan de officiële boot, zodat je alles goed kunt bekijken, en je niet als haringen in een ton zit. Het hotel ligt aan een prettige, rustige straat, midden in het oude stadshart. Voor de deur van het hotel is een pleintje met een fontein. Dat alles 5 minuten lopen van het Hippodroom en de Blauwe Moskee. Bovendien vliegen we op gunstige tijden met Turkish Airlines (volgens het Algemeen Dagblad serveren ze de beste maaltijden). Dus nooit midden in de nacht weg en meestal is er op de dag van aankomst ook nog tijd voor een avondprogramma.

Dat alles zorgt er natuurlijk voor dat ik nooit en te nimmer kan concurreren met budgetreizen. Dit jaar wil ik echter voor het eerst aanbieden, dat je ook voor een lagere prijs mee kunt doen aan het programma. De bedoeling is dan dat je zelf een hotel en een vlucht boekt en ook op eigen gelegenheid het vervoer regelt van en naar het vliegveld. Voor mij maakt dat een groot verschil. Niemand weet bijvoorbeeld dat ik als groep boek, ik duurder uit ben, niks groepskorting! Wie wil vliegen met een charter en /of ongunstige tijden voor lief neemt en niet per se in mijn hotel naar keuze hoeft te verblijven, en bereid is met wat minder genoegen te nemen, wat betreft ligging en/of kamer, kan zich dan tweehonderd euro of meer, per persoon uitsparen. Op deze manier kun je van mijn leuke reis genieten en toch kosten uitsparen. Je kunt dan meedoen met het reguliere dag/avondprogramma. De prijs hiervoor is €450,- p.p. Als je hier voor kiest wil ik natuurlijk wel advies geven over hotels en luchtvaartmaatschappijen

Interesse in mijn andere activiteiten? Ga naar www.konstantinopel.nl