28 nov Muktinath – Kagbeni – Jomsom (2713 meter) (17)

De wandeling door appelboomgaarden naar het Middeleeuwse Kagbeni is geweldig. Het landschap aan deze zijde van de Thorung-La is weer heel anders, en van een woeste en desolate schoonheid. Jomsom is een soort wild-west plaatsje. Het is er vrij druk omdat je van hieruit naar Pokhara kunt vliegen. Als je niet verder wilt wandelen kun je met het vliegtuig in 20 minuten Pokhara bereiken, anders een wandeling van drie dagen. We wandelen vandaag 5 of 6 uur.


29 nov Jomson – Marpha – Larjung (18)

Het is niet interessant om over de grote weg te lopen, maar de wandeling door het rivierbed naar Marpha (2680 meter) is spectaculair. Marpha is een plaatsje beroemd om z’n mooie architectuur en distilleerderij. Na de lunch lopen we in drie uur naar Larjung (2570 meter), het landschap verandert en wordt langzamerhand weer veel groener.

30 nov. Larjung – Ghasa- Tatopani (19)

Door een dicht woud met lemuren komen we in Ghasa (2120 meter). Om niet langs de weg te hoeven lopen, nemen we een pad binnen door. De lange smalle vallei is wederom prachtig en aan het einde van dag wacht een geweldige beloning als we onze vermoeide spieren kunnen laten bijkomen in de warme bronnen van Tatopani. Ik heb nu al zin in een fijne massage en een biertje, dit na ongeveer 7 uur lopen.

1 Dec (21)

De laatste dag van onze fenomenale trektocht is niet bijzonder opwindend. In een paar uur lopen bereiken we de weg, van waaruit we een bus of taxi nemen naar Pokhara.

2 Dec

De meningen verschillen of Pokhara leuk is, eigenlijk is het niet veel meer dan een weg met toeristenwinkels langs het Pewa meer. Maar de setting, een meer met rondom sneeuw bedekte bergen is geweldig en is heerlijk om hier een volle dag van je wel verdiende rust te genieten en appel taart etend over het meer te kijken.

3 Dec

Terug naar Kathmandhu. Het is een onaangename 6 uur rijden naar Kathmandhu, waar we tegen de avond aan komen.

4 Dec

Omdat iedereen vrij is om zijn eigen terugvlucht te regelen, gaan we vanavond met zijn allen uit eten. Ik kan je aanraden om nog twee of drie dagen te blijven. Je moet vooral niet vergeten een bezoek te brengen aan de tempelstad Bhaktapur, minder toeristisch dan de andere tempelsteden en een absoluut een tijdreis naar het verleden.

Verdere info:

Je zult ongetwijfeld nog allerlei vragen hebben, bel mij rustig op, dan praten we er verder over. Tel 053 - 4324675.

Zodra er zes deelnemers zijn, organiseer ik een voorlichtingsavond. We kunnen dan kennismaken en informatie uit wisselen.