De 12e-eeuwse Tibetaanse boeddhistische bergkluizenaar Milarepa schreef:
In de steenwoestijnen van de gebergten ligt een bijzonder pad waarop men de woelingen van het leven kan inruilen tegen de onbegrensde gelukzaligheid.

EEN TREKTOCHT DOOR DE HIMALAYA

Het is een fantastische belevenis om in Nepal een trektocht te maken. De wuivende rijstvelden, schuimende rivieren, diepe ravijnen, onwaarschijnlijk azuur blauwe luchten en prachtige vergezichten, blijven je, je leven lang bij. Als er ergens een landschap is waar de wereld van goden en mensen elkaar raken dan is dat wel hier. Het is die betovering die ik graag met jullie wil delen.

Ik organiseer al vijftien jaar lang reizen naar Istanbul, de stad waaraan ik mijn hart heb verpand, Toch deed de hernieuwde kennismaking met India en Nepal een aantal jaar geleden, mij beseffen hoe zeer ik de schitterende bergwereld van de Himalaya’s, waar ik in mijn studententijd veel rond gereisd heb, gemist had.

Inmiddels ben ik weer een paar maal in Nepal geweest en heb ik een aantal trektochten gemaakt en natuurlijk een aantal mensen goed leren kennen. Daarom is nu de tijd gekomen om er eens een reis naar toe te organiseren. Natuurlijk doe ik dat – zoals altijd – op mijn eigen manier. De uitdagende trekking die op deze website staat wordt in deze vorm nog niet aangeboden.

Het eerste deel is een tocht rondom de Manaslu, de op acht-na-hoogste berg ter aarde, gelegen in het Gurkamassief in het Nepalese deel van de Himalaya. De naam Manaslu komt van het Sanskriet en kan worden vertaald als “Berg van de Ziel". De tocht rondom deze berg is zo bijzonder, omdat we wandelen door een zogenaamde "restricted Area". Omdat er hier geen “luxe” lodges zijn is dit een nog maagdelijk gebied waar individuele trekkers niet komen.